Kiełbasy cienkie

Kiełbasy cienkie, zwane także tradycyjnymi to produkty cieszące się dużym uznaniem wśród konsumentów. Są spożywane jako przekąska lub dodawane do kanapek. Usmażone lub upieczone stanowią doskonałą podstawę obiadu czy kolacji, zaś w okresie letnim nieodłączny element spotkań z rodziną i przyjaciółmi podczas grilla.

Marka Morliny to lider w kategorii kiełbas cienkich. Pomysł na linię kiełbas o niestandardowych nazwach i ciekawych, intrygujących smakach wyrósł z chęci zaskakiwania i zaciekawienia konsumentów czymś nietypowym.

Morliny jako pierwsze stworzyły i wprowadziły na rynek Kiełbasę z piersi kurczaka. Linia Szalonych Kiełbas i linia Kiełbas skazanych na grilla to kolejne przełamanie schematów w generycznej kategorii kiełbas cienkich. Morliny mają również propozycję dla konsumentów preferujących znane i sprawdzone smaki. Kiełbasy: morlińska, śląska, podwawelska, wyborcza czy chociażby kiełbasa biała przyprawiona aromatycznym czosnkiem i majerankiem zaspokoją potrzeby miłośników tradycyjnej kuchni polskiej.

Portfolio kiełbas uzupełniają: kiełbasa biesiadna pod marką Yano, doceniana lokalnie na Pojezierzu Mazurskim kiełbasa madera oraz kiełbasa z szynki marki Mazury.