Profil działalności

Bezpieczeństwo i innowacyjność

Animex Foods posiada 8 zakładów produkcji mięsa i przetworów mięsnych rozmieszczonych na terenie całego kraju oraz jeden zakład pierzarski w Krakowie.

Zakłady produkcyjne zajmują się zarówno ubojem trzody chlewnej oraz drobiu (kurczak, indyk i gęś), jak i produkcją wysokiej jakości mięsa świeżego i wyrobów przetworzonych o najbardziej znanych w Polsce markach: Morliny, Krakus, Berlinki, Morlinki.

Trzoda chlewna pozyskiwana do uboju pochodzi głównie od polskich hodowców, z którymi współpracujemy od wielu lat.

Priorytet działalności Animex Foods opiera się na dbałości o wszystkie aspekty funkcjonowania , zapewniając bezpieczeństwo i pewność produktu pochodzącego z zasobów o najwyższej jakości.

Związek z inwestorem branżowym jakim jest Smithfield Foods – światowy lider w produkcji wieprzowiny – stworzył możliwość zdobycia wiedzy, doświadczenia oraz informacji na temat światowego rynku mięs. Wiedza ta wykorzystywana jest w celu/ramach ciągłego rozwoju firmy. Będąc częścią globalnej grupy profesjonalistów w światowym sektorze mięsnym, Animex Foods kreuje swoją markę poprzez innowacyjne myślenie o biznesie oraz inwestycje w technologie, urządzenia czy wyposażenie zakładów produkcyjnych.