W dniach 12-13 listopada 2018 roku, Dyrektor Zarządzający Animex Foods Oddziału Produkcji Puchu i Pierza w Krakowie Paweł Tynor, był jednym z prelegentów podczas seminarium branżowego pt. “Poland – the European Poultry Powerhouse. Quality, Safety, Trade Opportunities”.
Wydarzenie miało miejsce w Osace i zbiegło się z obchodami 100 lecia niepodległości na statku „Dar Młodzieży”, który cumował w tamtejszym porcie w ramach Rejsu Niepodległości.
Celem wydarzeń była promocja polskich przedsiębiorstw związanych z produkcją mięsa drobiowego oraz puchu i pierza.
Animex jako przykład współpracy z Japonią
Krakowski Oddział Animex Foods wyznacza wzorce we współpracy z rynkiem japońskim, dlatego wykład na temat polskiego puchu cieszył się wysokim zainteresowaniem zgromadzonych gości. Poruszone zostały w nim tematy związane z promocją polskiego puchu w Japonii oraz współpracy z międzynarodowymi organizacjami branżowymi.
W ostatniej części wykładu podkreślona została istotność w monitorowaniu pochodzenia produktów oraz rola jaką odgrywa dbanie o dobrostan zwierząt, co jest nadrzędną zasadą w działaniach biznesowych Animexu.
Po części edukacyjnej na pokładzie „Daru Młodzieży” odbył się bankiet promocyjny Polskiej Branży Drobiarskiej i Polskiej Ekologii. Animex udzielił wsparcia w postaci oprawy wizualnej wydarzenia, dostarczając efektownych ozdób zawierających najwyższej jakości puch gęsi. Zostało to zauważone i docenione przez uczestników seminarium w Osace.
O rejsie:
Rejs Niepodległości to wydarzenie zorganizowane między innymi z ramienia Akademii Morskiej w Gdyni oraz Ministerstwa Gospodarki Wodnej i Żeglugi Śródlądowej. Ma ono na celu promocję Polski na całym świecie w ramach obchodów 100-lecia Niepodległości.